Minister Meryame Kitir ontdekt het “Lazarus” project

Stad Leuven zet al jarenlang in op preventie en sensibilisering om overlast zoals nachtlawaai, vandalisme, nachtlawaai…, te voorkomen. Ook als het tot een GAS-sanctie komt, gaat de voorkeur naar bemiddeling, als aanvulling op het beleid rond overlast.


Stad Leuven zet al jarenlang in op preventie en sensibilisering om overlast zoals nachtlawaai, vandalisme, nachtlawaai…, te voorkomen. Ook als het tot een GAS-sanctie komt, gaat de voorkeur naar bemiddeling, als aanvulling op het beleid rond overlast. Overtreders gaan bijvoorbeeld een dagje mee met de groen- of reinigingsdienst, of nemen deel het “Lazarus” project, een interactieve cursus over overmatig alcoholgebruik en overlast in Health House, een uniek expertise platform over de toekomst van gezondheid en zorg. Overlast en overmatig alcoholgebruik gaan immers vaak samen. Overmatig alcoholgebruik kan bovendien ook leiden tot gezondheidsproblemen.

Minister van Grootstedenbeleid Meryame Kitir bracht samen met burgemeester Mohamed Ridouani een bezoek aan Health House en kreeg een uitgebreide toelichting over de sensibiliseringsaanpak van de stad en het belevingstraject “Lazarus” in Health House, waarmee Leuven pioniert. Het traject maakt jongeren op een unieke en innovatieve manier bewust van de impact van overmatig alcoholgebruik op hun lichaam en geest. Leuven pakt het al enkele jaren zo aan. De stad merkt dat deze aanpak beter werkt dan geldboetes om overlast door overmatig alcoholgebruik te verminderen.

Meer weten over het “Lazarusproject”? Klik op onderstaande link

Latest News