Driven by Health - Onze wereld gevaccineerd

‘Driven by Health’ wil een podium bieden aan inspirerende sprekers met verrijkende inzichten op vlak van innovatie in de gezondheidszorg. In een eerste online live panelgesprek kijken we met dit toppanel naar 'het nieuwe normaal' na vaccinatie.


Driven by Health

Dat onze maatschappij gebrandmerkt is door de corona-crisis, valt niet meer te ontkennen. De innovatie in de gezondheidszorg ging nog nooit zo snel, maar tegelijkertijd groeit de kritiek op virologen, farma-industrie en overheid. Het ‘nieuwe normaal’ is een begrip dat al van bij het begin van de pandemie naar voor geschoven wordt.

Hoe zal onze maatschappij omgaan met de erfenis van covid-19 en op welke manieren zal onze gezondheidszorg ingrijpend veranderen?

In onze eerste 'Driven by Health'-sessie kijken we met een absoluut toppanel naar de toekomst na vaccinatie. We brengen overheid, virologen en farma-industrie samen.

 • Prof. Marc Van Ranst, viroloog UZ Leuven
 • Prof. Geert Meyfroidt, intensivist UZ Leuven
 • Karine Moykens, secretaris-generaal dept. Welzijn, Volksgezondheid en Gezin
 • Karel Van De Sompel, CEO Pfizer Belgium
 • Marleen Finoulst, Hoofdredacteur Gezondheid en Wetenschap (dossier factcheck vaccinatie)

  Moderator: Francesca Vanthielen

Elk vanuit hun eigen professionele expertise en persoonlijke beleving van de voorbije maanden, kijken onze panelleden naar de toekomst van de gezondheidszorg. Stuk voor stuk stonden ze in het oog van de storm tijdens deze crisis, en tegelijkertijd maakten ze de meest intense maanden mee in hun carrière. Moderator Francesca Vanthielen stelt de juiste vragen en gaat dieper in op vijf thema’s die de toekomst van de gezondheidszorg zullen bepalen.

De vijf hete hangijzers van het 'nieuwe normaal'

 • Een vaccin-paspoort: nuttig of niet? Quid privacy?
 • Vaccinproductie: waarop wachten we?
 • Fake News: anti-vaxxers, complottheorieën en de rol van de media
 • Vaccinatiestrategie: bereiken we wel de hele maatschappij?
 • Hoe blikken we in de toekomst terug op deze crisis?

Health House, Leuven Mindgate, UZ Leuven en KU Leuven brengen met deze eerste sessie van ‘Driven By Health’ virologen, overheid en farma-industrie samen. Online, zoals het hoort in deze tijden, maar op een professionele manier. Tijdens het panelgesprek wordt een video-tussenkomst getoond van dr. Hans Kluge (Europees Directeur bij de WHO). Ook zal de mening van de ‘man of vrouw in de straat’ zal worden meegenomen.

We nodigen u dan ook van harte uit om dit online panelgesprek bij te wonen. Neem gratis deel aan dit online live panelgesprek op dinsdag 2 maart 2021 van 20:00u - 21:30u. Reeds 1500 deelnemers zijn geregistreerd.

Alle praktische info over het volgen van deze livestream volgen ten laatste 24u voor aanvang van het event..

Partners

Latest News