Seminariereeks "Bronnen van zorg"

Zie hieronder voor de links van livestream, de opname(s) en evaluatieformulier!


Een zoektocht naar ‘Heldere Bronnen’ in het (oer)woud van de zorg…

Op donderdag 18 maart was professor en psychiater Dirk De Wachter de slotspreker in de zesdelige seminariereeks ‘Bronnen van Zorg?’. In deze reeks gingen we, samen met 6 eminente sprekers, op zoek naar bronnen van zorg in twee betekenissen: de zorg voor mensen kan een ‘bron van zorg’ zijn, maar veel meer dan dat kan ze ook bron zijn van maatschappelijke solidariteit, (levens)vreugde, vernieuwing, verrijzenis, ontmoeting, innovatie en zelfs spirituele en religieuze herbronning. Of nog anders gezegd: als de zorg voor mensen ons zorgen baart (te weinig middelen, te weinig (geschoold) personeel, teveel regelgeving, de coronacrisis, …) dan kan dat ons hinderen, afremmen, ontmoedigen. Maar tegelijk kan het zorgen voor mensen ons ook vrijmaken en voeden met zin, goesting en levensenergie, op voorwaarde dat we in de complexe en snel veranderende wereld van de zorg voor mensen weten waar de heldere en leven-gevende bronnen te vinden zijn.

De reeks stond open voor iedereen met interesse voor de brede zorgsector en werd Vlaanderen-breed bekeken. Voor ons het bewijs dat ‘zorg’ van iedereen en voor iedereen is en dat we het zorgdebat meer dan ooit ook verder moeten zetten en faciliteren.

Deze reeks was een realisatie van de vzw Woon- en Zorgcentrum Annuntiaten Heverlee – Sociopolis en Health House, in partnership met SPES-forum vzw.

Volgende seminariereeks

Volgend academiejaar komt er een nieuwe reeks met als thema ‘Chronos en Kaïros in de zorg, Over kloktijd en een ‘andere tijd’ in het zorgen voor mensen’. We houden U op de hoogte!

Agenda en Opnames

 • Avond 1: 8 oktober 2020 - Yvonne Denier, prof. KU Leuven (Klik hieronder en herkijk deze aflevering)

 • Avond 2: 15 oktober 2020 - Mieke Vandorpe , Coach/Adviseur van directieleden in de ouderenzorg (Klik hieronder en herkijk deze aflevering)

 • Avond 3: 22 oktober 2020 - Ingrid Verduyn, onderneemster en oprichtster van WAW Jobs (Klik hieronder en herkijk deze aflevering)

 • Avond 4: 04 maart 2021 - Ilse Janssens, Zin in Zorg, Zorg voor Zin (Klik hieronder en herkijk deze aflevering)

Avond 5: 11 maart 2021 - Jochanan Eynikel, Check-in, het bedrijf als bron van zin en zorg (Klik hieronder en herkijk deze aflevering)

 • Avond 6: 18 maart 2021 - Dirk De Wachter - psychiater-psychotherapeut (klik hieronder en herbekijk deze aflevering)

Praktische info

 • Seminariereeks wordt digitaal uitgezonden vanuit 'Health House'
 • Deelname is gratis.
 • Online inschrijven. Mensen die inschrijven ontvangen voorafgaand aan elke avond een link om naar het webinar te surfen.
 • Contactpersoon Erik Vanleeuw
 • Meer inlichtingen online 
 • Flyer

Latest News