Zelfzorg voor artsen, dierenartsen en apothekers

een nieuwe seminariereeks gebracht door Arts in Nood en Health House


Graag stellen we u op de hoogte van een nieuwe online seminariereeks te Health House. Deze wordt u aangeboden door Arts in Nood, het vertrouwensplatform voor psychologische hulpverlening aan artsen.

Hieronder kunt u een samenvatting van het programma terugvinden samen met de registratielink per sessie. De eerste webinar zal starten op dinsdag 29 maart om 20u.

Nieuwe online seminariereeks : ‘Zelfzorg voor artsen, dierenartsen en apothekers’

Gezondheid is meer dan het bestrijden en voorkomen van virusinfecties. Daarom was ook het voorbije jaar een ontzettend zwaar jaar voor artsen en zorgverleners. Wie door de torenhoge werkdruk tegen zijn fysieke en mentale grenzen aanloopt, wordt kwetsbaar. Arts in Nood ondersteunt deze kwetsbaarheid en richt zich op psychosociale problemen van artsen, dierenartsen en apothekers die invloed kunnen hebben op de kwaliteit van de zorg die zij verstrekken. Aan de hand van webinars willen wij ook dit jaar artsen, dierenartsen en apothekers informeren, ondersteunen en een antwoord bieden op hun vragen.

Programma:

Dinsdag 29 maart 2022 om 20u : 'second victim' o.l.v. prof. Kris Vanhaecht, dr. Bart Van Daele en dr. Michel Bafort. Simultane vertaling naar het frans.

Dinsdag 26 april 2022 om 20u : ‘peut-on prévenir le suicide ?’ o.l.v. dhr. Yoan Cecco en dr. Didier Piquard. Simultane vertaling naar het nederlands.

Donderdag 6 oktober 2022 om 20u : 'gestion des incidents médicaux' o.l.v. dhr. Christian Morel, dr. Michel Bafort en dr. Victor Fonzé. Simultane vertaling naar het nederlands.

Donderdag 27 oktober 2022 om 20u : ‘omgaan met imperfectie, tekort en machteloosheid bij jonge artsen, dierenartsen en apothekers’ o.l.v. prof. Dirk De Wachter en prof. Zeno Van Duppen. Simultane vertaling naar het frans.

Heeft u interesse in onze gratis webinars? U kunt zich inschrijven via onderstaande link.

Latest News